Πέμπτη 31 Αυγούστου 2017

Η εορτή της Αγίας Ζώνης στην Ιερά Μονή Παναγίας Ελεούσης Πατρών (Media)

Με κατάνυξη και μεγαλοπρέπεια τελέσθηκε στην Ιερά Μονή Παναγίας Ελεούσης Πατρών ιερά Αγρυπνία για την εορτή της Τιμίας Ζώνης της Υπεραγίας Θεοτόκου της οποίας μικρό τμήμα φυλάσσεται ως θησαύρισμα στην Ιερά Μονή.

Της Ιεράς Αγρυπνίας προεξήρχε και κήρυξε τον θείο λόγο ο Αρχιμανδρίτης π. Χριστοφόρος Μυτιλήνης ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών με την συμμετοχή των: Πρωτοπρεσβυτέρων π. Ανδρέα Γεωργακόπουλου, π. Γεωργίου Σαρδελιάνου, π. Ανδρέα Παναγακόπουλου, Πρεσβυτέρου π. Παναγιώτη Μπαχρά, και του ιεροδιακόνου π. Παϊσίου Γρίβα
.
Η αδελφότητα της Μονής υπό την καθοδήγηση της Ηγουμένης Γερόντισσας Μακαρίας, έχει καταστεί πόλος έλξης και πνευματικός φάρος των ευσεβών χριστιανών όχι μόνο των πέριξ περιοχών, αλλά και πέραν της επαρχίας Πατρών. Στο ψαλτήρι τους ύμνους απέδωσε ο χορός των μοναζουσών, προσφέροντας στους ευλαβείς προσκηνυτές μια πραγματική πνευματική πανδαισία, με αποτέλεσμα άπαντες να αγάλλονται στο άκουσμα τους.


Το Καθολικό της Μονής και ο προαύλιος χώρος ήταν ασφυκτικά γεμάτο από εκατοντάδες πιστούς που έσπευσαν για να τιμήσουν και να προσκυνήσουν την Αγία Ζώνη της Παναγίας.

http://anastasiosk.blogspot.gr/